Veel gestelde vragen
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
Print deze pagina

Veel gestelde vragen


Hieronder vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen.

 • Mijn certificaat verloopt tijdens de COVID-19 periode, wat nu?
  Voor de certificaten uitgegeven door SOMA Bedrijfsopleidingen welke verlopen tussen 1 maart 2020 en 1 juni 2020 geldt een dispensatieregeling van 3 maanden. Voor vragen over de dispensatieregeling kunt u ook contact opnemen met een organisator van SOMA Bedrijfsopleidingen (tel. 0341 - 499 450). Lees hier informatie over alle dispensatieregelingen van onze partners. 
 • Hoe kan ik inloggen op deelnemersnet?
  U ontvangt voorafgaand aan de opleiding/cursus uw inloggegevens. Klik op deze link om op deelnemersnet uit te komen. Klik hier voor de handleiding. Wachtwoord vergeten? Uiteraard kunt u op deelnemersnet uw wachtwoord opnieuw aanvragen.  
 • Het opleidingstraject van mijn keuze is al begonnen. Is het mogelijk om toch nog in te stromen?
  Afhankelijk van uw vooropleiding kan het mogelijk zijn om nog in te stromen in een reeds gestarte opleiding. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met een organisator van SOMA Bedrijfsopleidingen (tel. 0341-499450).

 

 • Ik denk dat ik op grond van reeds behaalde certificaten of diploma's niet alle modules hoef te volgen. Hoe kan ik vrijstelling aanvragen?
  Binnen de vak- en kaderopleidingen kan het voorkomen dat cursisten op grond van elders behaalde diploma’s en certificaten recht hebben op vrijstelling van één of meerdere modules. Wilt u dit zeker weten? Dan kunt u een mail sturen naar: examens@somabedrijfsopleidingen.nl of contact opnemen met SOMA Bedrijfsopleidingen (tel. 0341-499450). Zorg ervoor dat u duidelijk vermeldt welke opleiding u wilt gaan volgen en voor welke onderdelen u meent vrijstelling te kunnen krijgen. Voeg hierbij kopieën toe van behaalde diploma’s en/of bijbehorende cijferlijsten. Na beoordeling door de examencommissie van SOMA Bedrijfsopleidingen ontvangt u bericht of uw aanvraag wordt gehonoreerd en voor welke modules u recht hebt op vrijstellingen.

 

 • Ik kan niet alle lessen volgen van de opleiding, is dit een probleem?
  Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Bij sommige cursussen kunt u eventueel een aantal lessen missen, maar dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Het kan ook zijn dat uw werkgever subsidie krijgt voor uw opleiding en ook in dit geval dient u zoveel mogelijk aanwezig te zijn, anders kan het recht op subsidie vervallen! Mocht u toch een keer niet kunnen, meldt dit dan tijdig aan de organisator door een mail te sturen naar info@somabedrijfsopleidingen.nl .

 

 • Hoe kan ik me aanmelden voor een opleidingstraject?
  U kunt zich via onze website aanmelden voor een opleiding of cursus. Wanneer u klikt op een opleiding of cursus, krijgt u meer informatie hierover. Vervolgens kunt u zich inschrijven door op de gewenste datum en locatie te klikken of op de button 'direct aanmelden'. 

 

 • Er is geen startdatum bekend van de opleiding? Wat nu?
  Wanneer er geen startdatum bekend is, kunt u het beste contact opnemen met ons servicebureau (tel. 0341-499450). Bij maatwerk of in-company kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers. Klik hier voor de gegevens van uw persoonlijke accountmanager.

 

 • Zijn er ook mogelijkheden in de avond of op zaterdag?
  Diverse opleidingen worden in de avonduren en op zaterdagen aangeboden. Zie hiervoor de cursusagenda of neem contact op met SOMA Bedrijfsopleidingen (tel. 0341-499450).

 

 • Hoe ziet het lesrooster eruit?
  Bij de meerdaagse cursussen kunt u bij de betreffende startdatum de vervolgdata vinden. Voor de vak- en kaderopleidingen kunnen wij helaas niet vooraf een rooster verschaffen. Over het algemeen heeft u altijd op dezelfde dag van de week les, maar dit kan soms afwijken. U ontvangt voorafgaand aan de les samen met de definitieve uitnodiging het lesrooster.  

 

 • Hoe weet ik of mijn opleiding of cursus definitief gaat starten?
  Uiteraard streven wij ernaar elke opleiding of cursus te verzorgen. Het kan echter voor komen dat we u een alternatief moeten bieden. Mocht een opleiding niet van start gaan, dan nemen wij twee tot drie weken voor aanvang contact met u op.

 

 • Hoe lang van te voren krijg ik de uitnodiging?
  Ongeveer twee weken voor de geplande startdatum ontvangt u bericht of de opleiding of cursus definitief van start gaat en ontvangt u een definitieve uitnodiging.

 

 • Wanneer is het herexamen en hoe kan ik mij hiervoor aanmelden?
  U kunt via deze link het herexamenrooster vinden. Staat uw herexamen er niet tussen, dan kunt u het beste contact opnemen met SOMA Bedrijfsopleidingen (tel. 0341-499450).

 

 • Wanneer krijg ik de uitslag van mijn toets/examen?
  U ontvangt uiterlijk binnen 4 weken de uitslag van de toets/examen.

 

 • Wanneer krijg ik mijn certificaat, bewijs van deelname of diploma?
  U ontvangt uiterlijk binnen 4 weken uw certificaat of bewijs van deelname. 

 

 • In de tekst van mijn opleiding staat: Werken met de computer. Wat houdt dit in?
  Bij een aantal opleidingen of cursussen wordt gebruik gemaakt van digitale lesstof. U heeft hiervoor een computer of laptop nodig. De inloggegevens ontvangt u voorafgaand aan de lesdag.

 

 • Welke vakken/modules behoren tot de opleiding?
  U kunt de inhoud van de opleidingen vinden bij de opleidingsinformatie op de website bij de betreffende opleiding. Bij de vak- en kaderopleidingen kunt de opleidingsbrochure downloaden voor meer informatie over de opleiding.

 

 • Lesmateriaal
  Afhankelijk van de opleiding of cursus wordt het lesmateriaal ter voorbereiding vooraf naar u toe gezonden. Mocht u niets voorafgaand hebben ontvangen, dan ontvangt u het lesmateriaal op de eerste lesdag. Digitaal lesmateriaal wordt beschikbaar gesteld via een inlogcode, welke vooraf gecommuniceerd wordt.

 

 • Waar en wanneer begint de opleiding van mijn keuze?
  Dit is per opleiding verschillend. U kunt het beste hiervoor de opleidingspagina van de betreffende opleiding op de website bekijken. Over het algemeen geldt voor de vak- en kaderopleidingen dat deze in september of januari van start gaan.

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450