logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
Print deze pagina

Groei mee met SOMA Bedrijfsopleidingen


SOMA Bedrijfsopleidingen is dé opleider voor de infrasector en het verticaal transport. SOMA Bedrijfsopleidingen verzorgt een breed scala aan opleidingen en kortdurende cursussen en trainingen voor volwassenen die al enige ervaring in de infrasector hebben. Het ontzorgen van werkgevers en werknemers op het gebied van scholing- en ontwikkelingsvragen staat centraal.

Missie

SOMA Bedrijfsopleidingen is hét opleidingsinstituut voor werknemers in de infra en het verticaal transport. Haar streven is het tot nul reduceren van ongekwalificeerde werknemers en hen verleiden, boeien en binden tot een leven lang leren.

De roots van SOMA Bedrijfsopleidingen liggen in de infra sector. In de loop van de tijd zijn er steeds meer zaken bijgekomen. SOMA Bedrijfsopleidingen richt zich op een breder terrein dan alleen de infra zodat er een stabiele en minder conjunctuurgevoelige organisatie gerealiseerd wordt.

De twee pijlers waarop SOMA Bedrijfsopleidingen zich richt zijn:
1. machinegebonden (veiligheids-opleidingen en trainingen)
2. theoretische vak- en kaderopleidingen

Visie

Naast een missie heeft SOMA Bedrijfsopleidingen een visie op de toekomst. De visie omschrijft wat de core business is van SOMA Bedrijfsopleidingen. Daarnaast zal SOMA Bedrijfsopleidingen nieuwe uitdagingen die op haar weg komen oppakken en vermarkten.

SOMA Bedrijfsopleidingen is gericht op het vergroten van kennis en kunde van werknemers en werkgevers binnen de sectoren infra en het verticaal transport. Dit gaat zij bereiken door het aanbieden van een producten- en dienstenaanbod dat aansluit op de vraag vanuit de markt van vandaag en morgen.

Uniek oefenterrein


SOMA Bedrijfsopleidingen is gevestigd in Harderwijk waarbij ze samen met het SOMA College gebruikmaakt van verschillende oefenterreinen met een totale oppervlakte van 27 hectare. Met dit unieke oefenterrein is SOMA Bedrijfsopleidingen nagenoeg in staat alle opleidingswensen op haar eigen locatie uit te voeren.

Voor de opleidingen speciaal gericht op verticaal transport maakt SOMA Bedrijfsopleidingen, naast haar eigen oefenterrein in Harderwijk, ook gebruik van overige locaties in het land.

Om nog beter te voorzien in de wensen van de klant verzorgt SOMA Bedrijfsopleidingen vrijwel al haar cursussen/trainingen en opleidingen ook op klantlocatie. Door uw medewerkers te scholen op eigen terrein, zullen zeer herkenbare praktijksituaties aan bod komen.

 

Groei mee met SOMA Bedrijfsopleidingen

SOMA zorgt ervoor dat een ieder die werkzaam is in de infrasector en het verticaal transport altijd kan blijven leren. Vanaf jonge leeftijd bij het SOMA College tot in volwassen leeftijd bij SOMA Bedrijfsopleidingen. SOMA geeft een hoogwaardige invulling aan een leven lang leren en een continue groei.

Historie

SOMA Bedrijfsopleidingen is in 2008 ontvlochten vanuit het kenniscentrum Fundeon en staat sindsdien geheel op eigen kracht in de markt. SOMA Bedrijfsopleidingen is dé marktleider in het verzorgen van opleidingen voor de infrasector en het verticaal transport. Met ruim 75 jaar ervaring is zij in staat elke opleidingswens te vertalen in een op maatgesneden opleidingstraject. De opleidingstrajecten bestaan uit hoogwaardige technische opleidingen en cursussen, gericht op boven- en ondergrondse infrastructuur, evenals kabel-, leiding- en milieutechniek.

Over het SOMA College

Het SOMA College is een landelijke mbo-vakopleider en verzorgt de vakopleidingen voor de infra op niveau 2, 3 en 4. De beroepsopleidende leerweg (BOL) op niveau 3 en 4 en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) op niveau 2 en niveau 3.  Meer weten over SOMA College? Ga naar de website www.soma-college.nl.  

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450