logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
Print deze pagina

Klantverhalen

ReVe Bestrating & Tuinaanleg
mevrouw van der Pouw-Kraan

Bij SOMA Bedrijfsopleidingen werd er geluisterd naar onze wensen qua opleidingen, na een informatief face to face gesprek werd er tot volle tevredenheid een 2-daagse cursus op maat gemaakt en daarna door onze medewerkers met enthousiasme gevolgd. Na afloop ontvingen wij van de opleider nog een mail dat hij blij was met zo’n enthousiaste groep, hij is zelfs nog op het werk bij de werknemers langs geweest. Van begin tot het eind heeft SOMA Bedrijfsopleidingen  onze wensen als werkgever maar ook de wensen van onze werknemers opgevolgd!


Gemeente Den Haag
de heer G. Pijpers
“Voor het uitvoeren van onze werkzaamheden is veel verschillende kennis nodig. Daarom krijgen onze medewerkers op het gebied van infra gerichte en op maat gemaakte opleidingen bij SOMA Bedrijfsopleidingen aangeboden."

Écht meedenken en praktijkgerichte opleidingen 

Hoe is de samenwerking tussen SOMA Bedrijfsopleidingen en Dienst Stadsbeheer Den Haag is ontstaan? Gosé herinnert zich dat het via een oude leermeester van de Gemeente Den Haag is gegaan. Gosé: “Hij was vroeger werkzaam als trainer bij SOMA Bedrijfsopleidingen en vertelde over hun aanpak. Dat ze praktijkgerichte opleidingen aanbieden, echt meedenken en trainingen op maat aanbieden. Dat klonk zo goed dat ik inmiddels zelf al meer dan twee jaar een fijne samenwerking met SOMA Bedrijfsopleidingen heb. We hebben alleen een beetje pech gehad met COVID-19. Veel trainingen konden niet doorgaan, omdat veel lessen in de praktijk gegeven moeten worden. Die achterstand zijn we nu hard aan het inhalen.” 
Lees hier het klantverhaal.

GKB
de heer M. van Rietschoten

“Aangezien wij twee weken in januari veel medewerkers op cursus sturen, hebben wij niet genoeg ruimte om alle cursussen incompany te geven. Daarom sturen wij ook groepen medewerkers naar SOMA Bedrijfsopleidingen, bijvoorbeeld voor de cursus hijsen met grondverzetmachines."

GKB, inrichters van de buitenruimte, zoals ze zichzelf noemen is een echt familiebedrijf. Inmiddels is de vierde generatie aan het werk bij GKB en zijn ze uitgegroeid tot een groot bedrijf. Voeren ze diverse projecten uit en gaan de producten van GKB Machines de hele wereld over. Ze gaan geen uitdaging uit de weg en geloven in nieuwe, innovatieve mogelijkheden en technieken. Om te zorgen dat alle 180 medewerkers bij GKB blijven groeien en ontwikkelen staan elk jaar de eerste twee weken van januari in het teken van opleidingen en cursussen.
Lees hier het klantverhaal.

 

GMB
mevrouw E. van de Scheur

“Als ik aan veilig werken denk, denk ik aan SOMA en veel mensen om mij heen ook"

Van het water uit de kraan tot aan riolering en zuivering. De medewerkers van GMB onderhouden vele afvalwater-, drinkwater- en industriële installaties in Nederland. Kwaliteit is dus van levensbelang. GMB is al jaren een vaste partner van SOMA Bedrijfsopleidingen. Het overgrote deel van de medewerkers werkt langs de weg. Daarom heeft GMB, naast de jaarlijkse bijscholingen, de afgelopen jaren de focus gelegd op ‘Veilig werken’ in samenwerking met SOMA Bedrijfsopleidingen.
Lees hier het klantverhaal.

 

Gemeente Hellendoorn
de heer Companje

“SOMA zorgt er altijd voor dat er professionele docenten aanwezig zijn. Nog fijner is, dat deze docenten dezelfde taal spreken als de deelnemers."

Team Openbare Werken van de Gemeente Hellendoorn is verantwoordelijk voor hun eigen buitendienst. Een team van 65 mensen verzorgt het groen, de straten en het afval in de gemeente. Om hun dagelijkse werkzaamheden bekwaam en veilig uit te voeren is scholing belangrijk. Een opleidingsplan moet ervoor zorgen dat ieder teamlid op tijd de juiste papieren op zak heeft. Eén van de vaste opleiders van de Gemeente Hellendoorn is SOMA Bedrijfsopleidingen. Afgelopen jaar hebben 6 werknemers hier hun ‘Veilig werken met de autolaadkraan’ gehaald.
Lees hier het klantverhaal.

 

Van Stipdonk Landschapsinrichting
mevrouw van Stipdonk-Van Riel

“SOMA Bedrijfsleidingen heeft kennis van de praktijk. Ik kies ze vooral voor de specifieke opleidingen die maatwerk vereisen."

Het familiebedrijf Van Stipdonk Landschapsinrichting bestaat inmiddels 50 jaar. Waarvan ze al  meer dan 11 jaar samenwerken met SOMA Bedrijfsopleidingen. Twee generaties Van Stipdonk zijn actief met aanleg, onderhoud en renovatie van de natuurlijke omgeving. Zoals natuurbeheer, cultuurtechniek en groenvoorziening. Kort samengevat: ze zitten in het groen. Maar ook deze groene vingers hebben machines nodig om hun werk goed uit te kunnen voeren. Om milieuvervuiling en onnodige onderhoudskosten tegen te gaan, hebben de mensen van Van Stipdonk afgelopen jaar deelgenomen aan de cursus ‘Het Nieuwe Draaien’ van SOMA Bedrijfsopleidingen.
Lees hier het klantverhaal.

 

Van Oord
mevrouw van der Nol en mevrouw Bisschops

“We kiezen bewust voor SOMA Bedrijfsopleidingen. Ze zijn deskundig en snappen echt waar het om gaat bij ons. Ze weten precies wat we nodig hebben en zijn flexibel. Ze gaan in onze schoenen staan en denken echt met ons mee. Terecht dat ze één van onze voorkeursleveranciers zijn".

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf dat al 150 jaar internationaal werkzaam is als aannemer in de maritieme sector. Ze werken over de hele wereld en zijn gespecialiseerd in bagger-, olie- en gasinfrastructuur. Daarnaast zijn ze veel bezig met ‘offshore wind’, een duurzame oplossing voor het opwekken van energie. Innovatie, duurzaamheid en veiligheid zijn hun drives, in offshore projecten, maar ook bij hun personeel en daar sluiten de opleidingen van SOMA Bedrijfsopleidingen mooi op aan....lees meer.
Lees hier het klantverhaal.IJB Groep
mevrouw Hendriksma, IJB Groep


"Geslaagd traject! ‘Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan."

 

In december ’17 en januari ’18 heeft de IJB Groep in Lemmer voor circa 100 medewerkers uit de productie van IJB Heipalen en IJB Funderingen, in samenwerking met instructeur Willem de Boer van SOMA Bedrijfsopleidingen, een incompany-traject ‘Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan’ georganiseerd.

 

Deze interne en op maat gemaakte cursus bestond uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk. De cursus heeft er onder andere voor gezorgd dat medewerkers zich bewust zijn van de risico’s bij het aanslaan van lasten, hun veiligheidsbewustzijn hierdoor wordt verhoogd en extra onderhoud en schade aan de kranen wordt voorkomen. Medewerkers met weinig en met veel ervaring, hebben de cursus als erg leerzaam ervaren en waren enthousiast en positief.

 

Tijdens het praktijkgedeelte hebben de door IJB en SOMA Bedrijfsopleidingen opgeleide zes mentoren hierin, in samenwerking met Willem de Boer, een belangrijke rol gespeeld. De mentoren gaven de medewerkers praktijkopdrachten, zoals het werken met de kraan, het oppakken van lasten, de slinger uit de last halen en inspectie van de kraan. De opleiding is succesvol afgerond mede dankzij de prettige samenwerking met Willem de Boer, een zeer kundige en professionele instructeur en ook niet onbelangrijk; een prettige persoonlijkheid! Willem was zelf ook enthousiast over het gehele traject en de uitstekende samenwerking met de mentoren: “het was een goed team, de mentoren wisten wat ze moesten doen aan praktijkopdrachten en dat verliep vlekkeloos”.

 

"Kortom, een geslaagd opleidingstraject!"

 

De IJB Groep is de partner voor funderingsconstructies die alle zorg uit handen neemt. Eén verantwoordelijke dus één aanspreekpunt, voor het gehele traject van sonderen, adviseren, construeren, produceren tot en met monteren. 

 

Strukton Systems
Safety, Health & Environment, Strukton Rail
“Binnen Strukton Systems hechten we ontzettend veel waarde aan het (blijven) ontwikkelen van onze medewerkers. Deze ontwikkeling kan zeer doelgericht zijn op een techniekveld of andere specifieke richting maar het ontwikkelen van het bedrijfsbrede veiligheidsbewustzijn en de veiligheidscultuur zijn voor iedereen binnen Strukton Systems van hetzelfde grote belang.
 
Om onze medewerkers op dit gebied te blijven prikkelen hebben we meer nodig dan alleen een vergaderzaal. We hebben behoefte aan een gezonde afwisseling van zenden en ontvangen, theorie en praktijk, de juiste omgeving en voornamelijk een flexibele organisatie die in staat is om te ontzorgen.
Om deze reden kiezen wij voor SOMA Bedrijfsopleidingen.
 
SOMA Bedrijfsopleidingen biedt een grote diversiteit aan accommodaties die aan te passen zijn in vorm en functie; kortom een zeer veelzijdige organisatie waarbij alles bespreekbaar is. Persoonlijke aandacht - en met name het meedenken - wordt ontzettend gewaardeerd en komt het uiteindelijke doel altijd ten goede.
 
Werknemers binnen Strukton Systems zijn zonder uitzondering positief gestemd over de wijze waarop Strukton Systems en SOMA Bedrijfsopleidingen gezamenlijk het programma hebben samengesteld.
Met name het praktijkgedeelte dat SOMA Bedrijfsopleidingen op de campus weet te organiseren ervaart men als bijzonder.
 
Waar anders krijg je de kans om zelf eens op de bok van diverse machines plaats te nemen en te ervaren hoe het is voor machinisten? Zichtlijnen, lastige bediening, lawaai, bemoeilijkte communicatie. Allemaal zaken waar je niet direct aan denkt als je zelf niet achter het stuur zit. Dergelijke wisselingen van zienswijze vanuit de praktijk, gecombineerd met stimulerende interactieve zaalsessies, zijn een unicum.
 
Uiteindelijk draait het er om dat je mensen daadwerkelijk weet te bereiken. Een omgeving en sfeer zoals die bij SOMA Bedrijfsopleidingen wordt gecreëerd draagt daar zonder meer aan bij.“

 
Gemeente Rotterdam
de heer W. den Hartog, directievoerder Asfalt Gemeente Rotterdam
Is namens de Gemeente Rotterdam contactpersoon, maar heeft ook de opleiding van Assistent Uitvoerder/Toezichthouder en Uitvoerder Infra/Toezichthouder voltooid.


“SOMA Bedrijfsopleidingen is een frisse, duidelijke organisatie met veel in-company/maatwerk mogelijkheden.“


“Als afdeling zijn wij verantwoordelijk voor alle asfaltwerkzaamheden binnen de grenzen van Rotterdam. Wij blijven graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en willen onze kennis verbreden door opleidingen en cursussen te volgen. Met SOMA Bedrijfsopleidingen heb ik regelmatig contact over diverse cursussen en opleidingen, zoals: Uitvoerder Infra, kleine asfaltreparaties, zichtbaar leiderschap, verkeersregelaar, communicatie etc. Ik geef de papieren opleidingscatalogus mee aan de asfalt vakmannen, zodat zij deze thuis kunnen doornemen. Om zo goed mogelijk in te spelen op de dagelijkse praktijk, zorgt SOMA Bedrijfsopleidingen voor in-company/maatwerk trajecten.       

 

Opleiding (Assistent) Uitvoerder Infra/Toezichthouder
Ik heb zelf de opleiding van Assistent Uitvoerder Infra/Toezichthouder en Uitvoerder Infra/Toezichthouder gevolgd. Tijdens deze opleidingen heb ik veel geleerd over het vak. Interessante vakken waren voor mij onder andere asfalt en bestratingen. Het schrijven van bestekken was een moeilijk vak. Wat ik erg fijn vond was de omgang met medestudenten. Je steekt veel van elkaar op, je bespreekt verschillende onderwerpen met elkaar en kunt elkaar waar nodig in de toekomst ook helpen. De combinatie van theorie en praktijk is prima. Je hebt voornamelijk theorielessen die je in de praktijk tot uitvoering kunt brengen.

 

“Je bouwt een band met elkaar op en deelt veel ervaringen onderling.”


SOMA Bedrijfsopleidingen is een frisse, duidelijke organisatie waar je goed terecht kunt voor in-company/maatwerk trajecten. Ik waardeer het enorm dat ik goed geholpen wordt door Bianca Last (werkzaam op het servicebureau) en Esther van ’t Zelfde (accountmanager).

 

Doordat ik in aanraking gekomen ben met SOMA Bedrijfsopleidingen als cursist en in mijn werk als directievoerder kan ik zeggen dat de samenwerking al met al toekomstbestendig is.“ 

Operator Small Deck Crane (in-company)
de heer F. Vlugter, Aannemingsbedrijf Simon BV
Bedankt voor het organiseren van de training. We waren erg tevreden over de inhoud en de uitvoering door de instructeur.

 

Kruisingen en ontmoetingen
de heer R. Bos, Stratenmakersbedrijf v.d. Riet
"Ik heb de cursus Kruisingen en ontmoetingen bij SOMA Bedrijfsopleidingen gedaan. Het was een leerzame week met theorie en praktijk! Een echte aanrader! En ik heb hem ook nog gehaald! Nu het uitvoeren op de werkvloer..."

Verplichte bijscholing TCVT

de heer P. de Vries (machinist)
"Ik heb de verplichte bijscholing voor het certificaat mobiele kraan/torenkraan en tevens gelijk voor Code 95 gevolgd. Meerdere collega’s en ik hadden weinig zin in zo’n verplichte dag, maar tot onze verbazing was de les niet slaapverwekkend maar tot het einde aan toe informatief en boeiend. Mede door de wijze waarop de les werd gegeven en de lesstof die hij ons erbij gaf. Overal een leuke informatieve dag waar je wat aan hebt daar voor dank en de credits aan instructeur Peter Smolders."

Asfaltkennis I
BAM Wegen
“BAM wegen houdt zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van
wegenbouwprojecten, voornamelijk voor opdrachtgevers als gemeenten, provincies, bedrijven
en Rijkswaterstaat. Ook worden veelal aanvullende werkzaamheden uitgevoerd zoals tijdelijke
verkeersmaatregelen, aanleg van groenvoorzieningen, geleiderail en omgevingsmanagement.
Afgelopen zomer hebben zo’n 35 medewerkers (projectleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders)
de cursus Asfaltkennis I gevolgd om de kennis van het asfaltproces eens op te frissen. De cursus
werd tot volle tevredenheid van onze medewerkers verzorgd door SOMA Bedrijfsopleidingen.”

Asfaltkennis II
Knipscheer Infrastructuur
“Knipscheer Infrastructuur is een middelgroot bedrijf op het gebied van infrastructurele
werken met circa 85 vakkundige medewerkers (inclusief Infra-Clean en Rail-Infra). Vanuit
verschillende vestigingen voeren wij in de gehele provincie Flevoland en omgeving een breed
scala aan infrastructurele werken uit. Afgelopen voorjaar hebben wij een aantal uitvoerders de
cursus Asfaltkennis II laten volgen. Het toepassen van asfalt in de wegenbouw is voortdurend
in beweging. Het is goed om op te hoogte te blijven van de diverse soorten mengsels en hun
eigenschappen. En het is noodzakelijk dat onze mensen over voldoende kennis en kunde beschikken
om het werk te kunnen begeleiden. Daarom is het zo prettig om met SOMA Bedrijfsopleidingen te
kunnen samenwerken, om zo onze mensen een maatgerichte cursus te kunnen geven.”

 
(Assistent) Uitvoerder Infra
Gemeente Rotterdam
"De afdeling Uitvoering Werken van Gemeente Rotterdam wil naar een hoger opleidingsniveau. Met SOMA Bedrijfsopleidingen goede afspraken kunnen maken over de opleiding (Assistent) Toezichthouder/ Uitvoerder Infra. Onze medewerkers hebben nu meer kennis en zijn in staat om hun rol als toezichthouder van de Gemeente Rotterdam beter uit te voeren."

Projectmanagement
Gemeente Landgraaf
"Het was een op maat gerichte cursus (projectmanagement), ging direct in op de wensen van de deelnemers en was praktijkgericht."

Praktisch meten en uitzetten
Waterschap Rivierenland
"De onderwerpen van praktisch meten en uitzetten waren boeiend en leerzaam. De groep zelf was enthousiast en de collega’s vonden het vooral prettig dat er een deel van de dag een praktijkopdracht uitgevoerd is en we niet de gehele dag theorieles gehad hebben."

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450