socialMediaClosedBlock
logomobiel
SOMA_SVG
Vragen? Bel gerust (0341) 499450      Flag_of_the_United_Kingdom_svg-verkleind
Direct aanmelden
Print deze pagina

Voorblad overheid vk
Overheid

Weet u raad met uw wegonderhoud?

Weet u raad met uw wegonderhoud? Bespaar kosten door middel van preventief onderhoud, bijvoorbeeld door de cursussen wegbeheer: visuele inspectie, beoordelen van bestratingen c.q. openbare ruimte, kleine asfaltreparaties etc. De afgelopen jaren is er veel veranderd m.b.t. innovaties en regelgeving. Om grip op de toekomst te houden zijn een aantal dingen nodig, namelijk kennis, een grondige basis en veiligheid. Al deze onderdelen vormen de basis voor toekomstgericht vakmanschap.

 

Medewerkers groen - grijs
De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaats gevonden van groen naar grijs. Medewerkers werkzaam in het groen moeten omgeschoold worden naar grijs. Om uw medewerkers om te scholen biedt SOMA Bedrijfsopleidingen verschillende opleidingstrajecten aan.
 
Toezichthouder
De werkzaamheden van een toezichthouder zijn van belang voor de correcte uitvoering van het gestelde
beleid. Op basis van het bestek voeren aannemers belangrijke werkzaamheden uit. Waar eigen medewerkers vroeger zelf de werkzaamheden uitvoerden, wordt er nu aangestuurd en veel administratieve taken vervuld door de toezichthouder. Dat de inhoud van de functie de afgelopen jaren is gewijzigd, is een feit. De toezichthouder heeft een grote verantwoordelijkheid en heeft daarom de nodige werkervaring en kennis nodig om deze taken goed te vervullen. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.
 

Om alle opleidingstrajecten overzichtelijk te maken hebben wij een speciale brochure ontwikkeld, u kunt de informatie ook terug vinden op de website. U kunt onze brochure aanvragen via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Hieronder een greep uit ons opleidingsaanbod:
- NIEUW! ATEX Awareness en Basis
- Uniforme Administratieve Voorwaarden (UAV)
- Workshop UAV gc
- Kennismaking UAV, RAW, UAV gc en EMVI
- Masterclass EMVI
- Projectmanagement
- Asfaltkennis I en Asfaltkennis II
- Deskundig Leidinggevende Projecten CROW 400
- Veilig werken langs de weg
- Veilig werken op wegen voor uitvoerders en toezichthouders
- Wegbeheer: basis visuele inspectie
- Wegbeheer: visuele inspectie
- Het nieuwe draaien voor waterschappen
- Machinegebonden veiligheidstrainingen

Opleidingsschema 'Werken in en met verontreinigde grond'
Om de veiligheid binnen projecten (met verontreinigde grond) te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk dat functionarissen beschikken over de juiste competenties. Per 1 januari 2019 is de wetgeving hierin gewijzigd en moet men voldoen aan de juiste deskundige binnen het project. Veel gestelde vragen momenteel zijn: ‘In welke veiligheidsklasse zijn wij op dit project werkzaam en welke medewerkers heb ik hiervoor nodig?’ Veel vragen waar momenteel werkgevers binnen de sector het hoofd over buigen. In de CROW 400 publicatie staan de veiligheidsklassen beschreven, met daarbij de benodigde deskundigen....lees meer
Zie hieronder het schema met de veiligheidsklasse benoemd.  
werken in en met verontreinigde grond

Advies nodig?

Meer weten over de opleiding- en cursusmogelijkheden? U kunt telefonisch (0341 - 499 450) of per mail (info@somabedrijfsopleidingen.nl) contact met ons opnemen. Wilt u liever een accountmanager spreken, klik dan hier voor het overzicht.

 

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450