Vakopleiding Monteur Gas, Water en Warmtedistributie niv. 2
socialMediaClosedBlock
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Monteur Gas, Water en Warmtedistributie niv. 2

  • Monteur gas water warmte
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False

Je volgt de opleiding monteur GWW naast je werk bij een erkend leerbedrijf. Eén keer per week, op zaterdag, volg je theorielessen. Mocht je aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats. De opleiding duurt 2 jaar. Deze opleiding wordt gegeven op basis van het kwalificatiedossier 'Monteur gas/water/warmte' met crebo 25272. De opleiding is CKB & VIAG erkend en is opgenomen in het register van Netbeheer NL.

Wat leer je tijdens de opleiding monteur GWW?

Als monteur GWW ben jij een erkend vakman op het gebied van gas,- water- en warmtedistributie. Je werkt zelfstandig of met collega’s aan het voorbereiden, het leggen en verbinden van distributiesystemen voor gas, water en warmte. Jaarlijks voorzie jij vele woningen en bedrijfsgebouwen van drinkwater- en gasleidingen. Jij zorgt dat alle leidingen vakkundig en veilig zijn aangelegd. Daarnaast verricht jij als erkend monteur het noodzakelijke onderhoud. Je test de gemaakte leidingen, repareert ze indien nodig en zet de hoogtes en de richtingen van de leidingen uit. Dit kan in bestaande bebouwing, nieuwbouw of een buitengebied zijn.

Voor wie?

Medewerkers die werkzaam zijn bij bedrijven en instellingen die gespecialiseerd zijn in buisleidingen en die werken volgens de Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB) .

Toelating

Toelating vindt plaats door middel van een intakegesprek.

Inhoud

Tijdens de opleiding tot monteur GWW bij SOMA Bedrijfsopleidingen maak je kennis met alle gebieden waar je als monteur GWW mee te maken krijgt. De opleiding bestaat uit een aantal onderdelen: een basisdeel, profieldeel, keuzedelen en drie verplichte onderdelen. De verplichte onderdelen zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Basisdeel
In het basisdeel leer je alle basisvaardigheden die een monteur GWW dient te kunnen. Je leert alles over het graven van sleuven en putten en het aanleggen en monteren van gas-, water- en warmtenetwerken.

Profieldeel
In het profieldeel van de opleiding monteur GWW gaan we dieper in op onder andere het werken aan gas-, water- en warmtenetwerken, het verhelpen van storingen en het organiseren van het werk.

Keuzedelen
Naast het basisdeel en profieldeel zijn er ook keuzedelen. Dit deel geeft jou de ruimte om een onderwerp te kiezen waar je graag meer over wilt weten.

Portfolio
Gedurende je opleiding houd je een portfolio bij. Hierin leg je je werkzaamheden, opdrachten en vorderingen vast. Dit vormt een belangrijke basis voor het behalen van je diploma. Naast het portfolio krijg je een aantal theorie-examens en praktijkexamens (proeven van bekwaamheid). Na het behalen van alle examens ontvang je je diploma op MBO niveau 2.

Praktijktraining
Ter voorbereiding op het praktijkexamen bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Mocht u hier gebruik van willen maken dan komen hier extra kosten bij. Vraag voor meer informatie de organisator via telefoonnummer 0341-499450. 

Bijzonderheden
Deze opleiding bestaat uit digitaal lesmateriaal. Je dient dan ook te beschikken over een laptop met Internet Explorer (of een soortgelijk programma), Word en Adobe Reader. 

Aan het werk als erkend monteur GWW

Als je alle theorie-examens en je praktijkexamen hebt gehaald mag jij jezelf erkend monteur GWW noemen. Jij weet alles op het gebied van gas, - water en warmtedistributie en gaat vakkundig en veilig te werk.

Duur

2 jaar

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 0,00

Prijs op aanvraag

excl. praktijktraining en lesmateriaal.

Subsidieregeling praktijkleren (BBL)
Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.
Klik hier
voor meer informatie en of u in aanmerking komt op.
Klik hier
voor een berekening van de subsidie.


Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2020-2021. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail