logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Straatmaker niv. 3

 • Straatmaker
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

De opleiding straatmaker volg je naast je werk. Je leert in de praktijk bij een erkend leerbedrijf en de theorie tijdens de lesdagen bij SOMA Bedrijfsopleidingen. De opleiding duurt 1 jaar en kun je op zaterdag volgen. Vakmanschap en veiligheid staan hierin centraal. Tijdens de lesdagen krijg je opdrachten mee die je tijdens je werk doordeweeks direct kan uitvoeren. Tijdens de opleiding straatmaker ga je aan de slag met digitaal lesmateriaal. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een laptop zodat je deze mee kan nemen naar de lessen en thuis kan studeren. 

Starten met deze opleiding
Wil je instromen op een ander moment dan de startdatum? Informeer naar de mogelijkheden. Dat kan via e-mail of telefonisch: 0341-499450 (tijdens kantooruren). 

Wat leer je tijdens de opleiding straatmaker?
Als straatmaker werk je voor kleine of grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in bestratingen. Als straatmaker leg jij nieuwe bestratingen aan, maar ook pleinen, tuinen en stoepen. Tijdens de opleiding leer je alles over het plaatsen, repareren en verwijderen van banden, kolken, straatpotten, putranden, goten en alles wat je nog meer tegenkomt op straat. Ben je klaar met de opleiding? Dan kun jij vakkundig grondwerk, rioleringswerk en sierbestrating aanleggen. Naast het uitvoerende werk ben je ook bezig met het voorbereidende werk, zoals stenen klaarleggen, meten en uitzetten en opruimwerkzaamheden. Jouw werkterrein bestaat uit veel openbare ruimtes zoals woonwijken, winkelcentra en bedrijventerreinen. Daarom is het extra belangrijk dat je veilig werkt en de risico’s kent.

OCW-erkend optioneel
De opleiding tot straatmaker is branche-erkend en kan desgewenst als OCW-erkend gevolgd worden. Je kunt dit aangeven voor de start van de opleiding. Na het behalen van de opleiding ontvang je dan het MBO diploma niveau 3.  Voor wie?

Medewerkers die werkzaam (willen) zijn bij een straatmakerbedrijf en (willen) voldoen aan de eisen van SEB.

Toelating

De opleiding Straatmaker is voor iedereen die werkzaam (wil) zijn bij een straatmakersbedrijf en (willen) voldoen aan de eisen van de SEB. Hét keurmerk voor een straatmaker. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je in het bezit zijn van een diploma opperman straatmaker niveau 2.

Inhoud

De opleiding tot straatmaker is op niveau 3 en duurt 1 tot 1,5 jaar. Op zaterdag krijg je theorie lessen verdeeld over drie modules. Iedere module wordt afgesloten met een theorie-examen:

Theorie

 • Werkterrein inrichten     
 • Straatwerk niveau 3
 • Werkorganisatie
Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt (BPV: Beroepspraktijk vorming). 

Praktijklessen

Mocht je tijdens de opleiding aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd. Vraag voor meer informatie de organisator via telefoonnummer 0341-499450.

OCW-erkend optioneel
Wil je het MBO diploma Straatmaker niveau 3 halen, dan krijg je tijdens de opleiding ook BPV, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt drie of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden.

Aan het werk als straatmaker  
Als je alle theorie-examens en het praktijkexamen hebt behaald, ontvang je het diploma op niveau 3. Je bent nu klaar om de ‘straat’ op te gaan. Je kunt vakkundig en veilig nieuwe bestratingen aanleggen, onderhouden en repareren.

Duur

1 jaar

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 3128,00Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail