logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Allround vakman GWW niv. 3

 • Allround vakman gww en vakman gww
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

De opleiding tot Allround Vakman GWW duurt 1 jaar en kun je op zaterdag volgen. Tijdens deze lesdag wordt de theorie uitgelegd door docenten met ruime ervaring in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Daarnaast werk je zelfstandig, maar ook samen met medestudenten aan opdrachten. Tijdens de opleiding Allround Vakman GWW ga je aan de slag met digitaal lesmateriaal. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een laptop zodat je deze mee kan nemen naar de lessen en thuis kan studeren.

Wil je instromen op een ander moment dan de startdatum? Informeer naar de mogelijkheden. Dat kan telefonisch: 0341-499450 (tijdens kantooruren) of per e-mail: info@somabedrijfsopleidingen.nl 

Wat leer je tijdens de opleiding Allround Vakman GWW?
Als Allround Vakman GWW ben jij multi-inzetbaar in de grond-, water- en wegenbouw. Je werkt zelfstandig of in teamverband aan verschillende infrastructurele projecten. Hierbij gaat het met name om het aanleggen en onderhouden van rioleringen en wegfunderingen. Jij bent dus dagelijks bezig met aanleggen van nieuw wegdek, grondwerkzaamheden, bronbemalingen, funderingen en huisaansluitingen. Als allround vakman GWW maak je gebruik van hulpwerktuigen zoals graafmachines. Tijdens de opleiding leer je ook te assisteren bij het egaliseren van wegen en het asfalteren van nieuw wegdek. Je leert planningen lezen en maken en je wordt ervaren in het maken van berekeningen.

Veilig langs de weg werken
Als Allround Vakman GWW werk je meestal in een drukke en soms gevaarlijke omgeving. De verkeersdrukte, variërende werktijden en zware onderdelen en materialen kunnen risico’s vormen bij jouw dagelijkse werkzaamheden. Je moet dus goed kunnen inschatten waar deze risico’s zich bevinden en hoe je veilig te werk kunt gaan. Daarom wordt er bij SOMA Bedrijfsopleidingen veel aandacht besteed aan veiligheid en werkterrein.

OCW-erkend optioneel
De opleiding tot Allround Vakman GWW is branche-erkend en kan desgewenst als OCW-erkend gevolgd worden. Je kunt dit aangeven voor de start van de opleiding. Na het behalen van de opleiding ontvang je dan het MBO diploma niveau 3. 

Voor wie?

Medewerkers werkzaam bij wegenbouwbedrijven en/of openbare werken van gemeenten, die bijvoorbeeld werkzaamheden verrichten in de rioleringen en wegen.

Toelating

De opleiding tot Allround Vakman GWW is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de riolering- en wegenbouw. De opleiding kan ook van toegevoegde waarde zijn als je je kennis wilt verbreden in de grond-, water- en wegenbouw. Een toelatingseis voor deze opleiding is dat je in bezit bent van een MBO niveau 2 diploma (Vakman GWW).

Inhoud

Tijdens de opleiding Allround Vakman GWW leer je alles wat je moet kunnen (en weten) om veilig en vakkundig te werken bij infrastructurele projecten. Je krijgt te maken met diverse onderdelen: grond-, water-, en wegenbouw. Alle onderdelen komen tijdens de opleiding aan bod. In één jaar worden vier verschillende modules behandeld. Iedere module wordt afgesloten met een theorie-examen.

Theorie   

 • Werkterrein inrichten 
 • Werk voorbereiden en verhardingen aanbrengen 
 • GWW-werk uitvoeren 
 • Werkorganisatie

Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt.

Praktijklessen
Mocht je tijdens de opleiding aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd. Vraag voor meer informatie de organisator via telefoonnummer 0341-499450. 

OCW-erkend optioneel
Wil je het MBO diploma Allround Vakman GWW niveau 3 halen, dan krijg je tijdens de opleiding ook BPV, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt drie of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden.

Aan het werk als Allround Vakman GWW

Als je alle theorie-examens en het praktijkexamen behaald hebt ontvang je een diploma op niveau 3. Jij bent nu klaar voor de volgende stap in je carrière in de grond-, water- en wegenbouw. Je bent multi-inzetbaar, je kent de theorie en weet in de praktijk veilig en vakkundig je werkzaamheden uit te voeren. Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar de opleiding Uitvoerder.

Duur

1 jaar

Downloads

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 3359,00

 

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail