socialMediaClosedBlock
logomobiel
logoMobiel
Vragen? Bel gerust (0341) 499450      Flag_of_the_United_Kingdom_svg-verkleind
Direct aanmelden
Print deze pagina

Scholingsdag Ondergrondse Infra

Scholingsdag Ondergrondse Infra 2018: 2 februari 2018

De zesde Scholingsdag Ondergrondse Infra wordt gehouden op 2 februari 2018 op het Bouw & Infra Park te Harderwijk. De organisatie is in handen van de samenwerkende partijen Bouwend Nederland Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer, SOMA Bedrijfsopleidingen, Vakvereniging Het Zwarte Corps en GOA Leidingtechniek. Vanuit verschillende organisaties zullen de workshopleiders op deze dag praktijkgerichte, interessante en leerzame workshops verzorgen.

Duurzaam inzetbaar in je werk
Onder het motto 'samen meer ontdekken' volgt iedere deelnemer 3 vaste workshops; daarnaast kiest de deelnemer 3 workshops naar eigen interesse uit een aanbod van 5 workshops.

Doelgroep:
Deze Scholingsdag Ondergrondse Infra is bestemd voor alle uitvoerende werknemers in de ondergrondse infratechniek die werkzaam zijn als grondwerker, (eerste) Monteur of voorman in Gas, Water, Warmte of Elektra,(assistent) Boormeester, (assistent) Bronbemaler of aanverwante beroepen. De deelnemer kan op deze dag kennisnemen van of actief aan de slag gaan met diverse aspecten van ons veelzijdige vakgebied. 

Programma:
8.00       Ontvangst
8.15       Opening
8.30       3 Workshops
11.45     Lunch
12.30     3 Workshops
15.45     Afsluiting
16.00     Einde programma

3 vaste workshops: 

Teamwork (Seenergy)
Wat maakt een team een goed team? Wat heb je nodig om een goed team te hebben en te houden? Wat voor teamlid ben jij?

 Digitalisering (Universiteit Twente)
Met welke digitale ontwikkelingen is men allemaal bezig? En wie bedenkt dat en hoe gaat dat? Wat heeft onze branche aan digitalisering, virtual reality, augmented reality? Wat betekent dit straks voor jouw werk in de ondergrondse infratechniek?

 Grondradar (Gasunie/MapXact)
Een nieuwe grondscanner moet graafschades gaan voorkomen. Gasunie en MapXact (VolkerWessels) ontwikkelen een scanner die voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van augmented reality. Tijdens deze workshop wordt stilgestaan bij het voorkomen van graafschades, de specifieke scanner, en er volgt natuurlijk een demonstratie met de iPad.

 

5 keuzeworkshops, 3 workshops per deelnemer:

• KIAD (stichting Wateropleidingen)
Vanaf 2018 gaat de KIAD (kwaliteit instructie aanleg drinkwater) live. Een persoonscertificering voor watermonteurs. In deze workshop informeren wij u over de KIAD, de historie, het aanmeldproces en krijgt u informatie over wat u tijdens het theorie- en praktijkexamen kunt verwachten.

• Energietransitie (H. Kuipers)
De energietransitie ontrafeld. Wat betekent dit voor de maatschappij, het bedrijfsleven, en specifiek voor de ondergrondse infratechniek en de werknemers in deze branche. Veranderingen, kansen én bedreigingen komen aan de orde.

 • Gas/Water ontwikkelingen (Pipelife)
Een workshop over zowel gas- als waterleiding ontwikkelingen. Innovaties met voorbeelden worden hierin besproken; zakkende grondconstructie, de Gas-stop, trekvaste koppelingen grote maten voor PVC en nog meer ontdekken!

• Pensioenen (HZC)
Hoe kan je zelf controle en het overzicht krijgen en houden op je pensioenverwachtingen en wensen. Zodat je weet wanneer en hoe je zelf zaken moet gaan regelen om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment de juiste voorzieningen hebt getroffen.  Hoe ga je in overleg met je werkgever om na te gaan welke mogelijkheden er zijn.

• Zelfredzaamheid (SOMA bedrijfsopleidingen)
Hoe zorg ik voor mijzelf én mijn collega’s in kritieke situaties? Wat als een collega of jouzelf iets overkomt en je ter plaatse moet handelen, hoe stressbestendig en vaardig in handelen ben je op dat moment? Hoe goed kun je overweg met de hulpmiddelen die beschikbaar zijn.

 

Aanmelden
Voor de kosten Klik hier. Voor aanmeldingen kunt u gebruik maken van dit Aanmeldingsformulier

Het formulier slaat u eerst op op uw pc. Nadat u het heeft ingevuld, dient u deze te sturen naar mevrouw B. Last: b.last@somabedrijfsopleidingen.nl (0341-499465).

 

Voor inhoudelijke vragen over de Scholingsdag Ondergrondse Infra kunt u contact opnemen met:
Bouwend Nederland, Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
E-mail: info@ondergrondsenetwerkenengrondwaterbeheer.nl

U kunt zich tot 9 januari aanmelden! Na 9 januari aanmelden is mogelijk, maar dan zijn de workshops mogelijk naar beschikbaarheid.

Scholingsdag ondergrondse infra 2017

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450