socialMediaClosedBlock
logomobiel
logoMobiel
Vragen? Bel gerust (0341) 499450      Flag_of_the_United_Kingdom_svg-verkleind
Direct aanmelden

Cursus Machinistenscholingsdagen 2019

  • MSDvk
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False

Machinistenscholingsdagen 2019: 17 en 18 januari
Bijscholing is en blijft noodzakelijk om kennis up to date te houden. Dit is zeker het geval in een tijd waar duurzame inzetbaarheid een hot item is. Daarom is wederom besloten ook in 2019 de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) te gaan organiseren. Vertegenwoordigers van SOMA Bedrijfsopleidingen, de Vakvereniging Het Zwarte Corps en de Vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland zijn al voor de zomervakantie gestart met de voorbereidingen van de MSD 2019. Aan onderwerpen geen gebrek! Uit de vorig jaar gehouden enquête bleven nog genoeg onderwerpen over die behandeld kunnen worden. Ook dit jaar heeft de commissie die het programma samenstelt, een keuze moeten maken. Hierbij is gelet op het leveren van een bijdrage ter vergroting van de vakbekwaamheid, de professionaliteit in het werken en het omgaan met elkaar. Door de jaren heen is dit iedere keer weer gelukt en de deelnemers ervaren deze dagen als leerzaam, nuttig en in een gezellige sfeer. Ook dit jaar hebben de organiserende partijen naar hun oordeel een mooi programma in elkaar gezet.

 

Wanneer: 17 en 18 januari 2019
Waar: Het Bouw en Infra Park in Harderwijk
Wat: 6 interactieve workshops zowel binnen als buiten; theorie en praktijk
Kosten: € 225,- excl. BTW  per deelnemer/dag
Georganiseerd door: Vakvereniging Het Zwarte Corps, SOMA Bedrijfsopleidingen en Bouwend Nederland Vakgroep Grondwerk.
Aanmelden: vóór 7 december 2019.  

Het dragen van veiligheidsschoenen is verplicht!

Aanmelden
Voor individuele aanmeldingen kunt u een keuze maken uit de data aan de rechterkant van deze pagina. Voor groepsaanmeldingen kunt u gebruik maken door te klikken op de volgende link: aanmeldingsformulier

Vergeet er niet bij te vermelden welke datum uw voorkeur heeft. Het formulier slaat u eerst op op uw pc. Nadat u het heeft ingevuld, dient u deze te sturen naar mevrouw B. Last: b.last@somabedrijfsopleidingen.nl (0341-499465).

Voor inhoudelijke vragen over de MSD kunt u contact opnemen met:
Bouwend Nederland, Vakgroep Grondwerk
Jolanda van Vliet
Tel. 079-3252119
E-mail: msd@bouwendnederland.nl

Voor wie?

De Machinisten Scholingsdagen zijn voor machinisten, werkvoorbereiders, uitvoerders, vaklieden GWW, monteurs en grondwerkers.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

Wat gaan we doen?
Ook dit jaar zullen er weer zes workshops worden georganiseerd waarin op interactieve wijze de deelnemers kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal terrein. Kennisnemen in een lokaal binnen en in de praktijk buiten is weer de formule waarmee gewerkt gaat worden.
In willekeurige volgorde worden de volgende onderwerpen behandeld:

Werken met een kantelbak
Een noviteit! Een demonstratie van een wiellaadschop met een kantelbak! Ljunby, een merk dat pas op de markt is, zorgt daarvoor. Hoe werkt dat? Wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen? Vragen die tijdens de workshop worden beantwoord. Ook het gevoel krijgen op de machine is één van de onderdelen. Deelnemers kunnen dit onder deskundige begeleiding zelf gaan ervaren. We gaan draaien op het buitenterrein van SOMA.

Werken met GPS
In de praktijk werken veel machinisten al met GPS systemen. De ontwikkelingen op dit terrein gaan razendsnel. Steeds meer mogelijkheden worden aangeboden die het werk van de machinisten nog verfijnder en professioneler maken. Zowel in theorie als in de praktijk zullen inleiders van Sitech de deelnemers van de laatste ontwikkelingen op de hoogte brengen. En dit gebeurt met behulp van een Case machine uitgerust met een GPS module!

Werken met een Hybride Kobelco!
Energiebesparing en zo min mogelijk CO2 uitstoot zijn zaken die steeds meer in de belangstelling komen. Zeker in binnenstedelijke projecten zal de eis om duurzamer te werken aan belang winnen. De Kempgroep biedt met de Kobelco hiervoor mogelijkheden. Hoe werkt deze machine? Wat kan je er mee? Hoe voelt dat aan? Vragen die op het buitenterrein aan den lijve kunnen worden beantwoord.

Praten en luisteren
Een goede communicatie tussen de machinist en zijn uitvoerder, zijn collega’s, zijn opdrachtgever, de omwonenden en wie al niet meer bij het werken als machinist in de infrasector betrokken zijn, is van wezenlijk belang voor het effectief, met humor, leuk en voorspoedig kunnen werken. Maar..hoe doe je dat? Niek Verkade van Valq zal, bijgestaan door zijn inmiddels vertrouwde assistenten, dit op aanschouwelijke wijze aan de deelnemers tonen. Interactie zal er zeker moeten gaan plaatsvinden. Of dit lukt? Gelet op de kennis en kunde van Niek zijn de organiserende partijen hiervan overtuigd. Kom dit ook ervaren!

Blauwe Diesel
Wat is dat nu weer? “Ik ken wel de rode diesel, maar blauwe? En wat kan je ermee? Wat kost die? Is die overal te leveren? Moet ik mijn machine (laten) aanpassen om op blauwe diesel te kunnen draaien?”
Tal van vragen waarop de heer Gerben Wiersma van de firma Future Fuels Wholesale BV een antwoord zal kunnen en ook gaat geven.

Werken in en met verontreinigde grond
Met het in werking treden van de P400 is een publicatie verschenen die uitgaat van een risico gestuurde benadering. Neem die maatregelen die gebaseerd en toegespitst zijn op het risico dat gelopen wordt. Schiet niet met een kanon op een mug!
Op tal van plaatsen wordt de publicatie inhoudelijk toegelicht door de CROW, de organisatie die deze publicatie heeft verzorgd en uitgebracht. Echter: hoe krijg je het tussen de oren van degenen die mogelijk dagelijks in hun praktische werk hiermee aan den lijve worden geconfronteerd? En wat doe je er dan mee? Hoe overtuig ik mijn collega’s dat zij hier ook mee te maken kunnen krijgen? Monique van Meerendonk, rayonbestuurder bij Vakvereniging Het Zwarte Corps, zal een aantal praktische handreikingen geven waarmee onder meer deze vragen worden beantwoord.

Piet van der Zouwen-prijsvraag
Voor de 17e keer zal de Piet van der Zouwen-prijsvraag worden gehouden. De machinisten krijgen een aantal meerkeuzevragen voorgelegd. De juiste antwoorden worden gegeven tijdens de workshops. Door goed op te letten kunnen deze op het uit te reiken vragenformulier worden ingevuld. De Piet van der Zouwenprijs is vernoemd naar de voormalig rayonbestuurder en erelid van Vakvereniging Het Zwarte Corps en één van de initiatiefnemers van de Machinistenscholingsdagen. De winnaar van deze prijsvraag ontvangt uit handen van Piet van der Zouwen zelf een schaalmodel en komt met een interview en foto in De Machinist en op de website van respectievelijk Bouwend Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen.

Duur

1 dag

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.


Voor een overzicht van startdatums klikt u op direct aanmelden. Voor vragen kunt u contact opnemen met: 0341-499450.


In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Kosten

€ 225,00

De MSD worden door cao partijen betrokken bij de bouw cao en worden gezien als functionele bijscholing. Dit betekent dat de kosten voor rekening van de werkgever komen.

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2018-2019. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een email